Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de specialisten op de contactpagina.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks bij ons terecht.

Hoe worden de behandelingen vergoed?

Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, manueel therapie:
Behandelingen kunnen worden vergoed uit de basis of de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de aandoening of de leeftijd. Alle informatie vind je in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Diëtetiek:
Iedereen heeft recht op 3 uur diëtistische zorg vanuit de basisverzekering en wordt eerst vergoed vanuit jouw eigen risico. Alle informatie vind je in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Coaching:
Coaching wordt doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars, maar in sommige aanvullende pakketten is wel vergoeding opgenomen. Kijk op de website www.catvergoedbaar.nl of vergoeding vanuit jouw pakket mogelijk is.

Podologie:
De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alle informatie vind je in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Verloskunde:
Vergoeding komt uit de basisverzekering.

Sportmassage:
Sportmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Personal training:
Personal training wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Orthomoleculaire therapie / voetreflexologie:
Behandelingen voor de voetreflextherapie worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, vanuit de aanvullende verzekering. Alle informatie vind je in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Behandelingen orthomoleculaire therapie en supplementen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Een afspraak kun je maken via de contactgegevens van de praktijken.

Wanneer ga je naar de verloskundige?

Bij een kinderwens, bij een zwangerschap (1e afspraak rond 8 weken), bevalling en de kraamtijd en bij vragen over anticonceptie.

Wanneer kan ik een spiraal of implanon laten plaatsen?

Een implanon kan direct geplaatst worden, ook na de bevalling. Een spiraal na een zwangerschap kan na 10-12 weken na de bevalling en anders meestal rond de menstruatieperiode geplaatst worden.

Wat kan massage voor mij betekenen bij stress, blessures of preventie?

Massage vermindert spierspanning, wat zorgt voor een betere nachtrust en minder stress. Bij blessures zorgt het voor bevorderen van herstel en als je het preventief toepast houdt je soepele spieren en is de kans op blessures aanzienlijk minder.

Moet ik bij de behandeling van mijn kind aanwezig zijn?

Tijdens de intake dient u aanwezig te zijn. Daarna stemt u samen met de therapeut af of aanwezigheid noodzakelijk is.

Kan ik ook met meerdere mensen van het PMC tegelijk een afspraak krijgen?

Ja, gecombineerde afspraken zijn mogelijk en ook erg effectief, omdat we direct heldere afspraken kunnen maken.

Is manueel therapie vooral ‘kraken’?

Nee, manueel therapie is niet alleen ‘kraken’. Binnen de manueel therapie kunnen we gebruik maken van manipulaties waarbij je een ‘klik’ kunt ervaren, maar manueel therapie is meer dan dat. Een manueel therapeut kan heel breed kijken naar jouw klachten en heeft door extra specialistische scholing veel kennis.

Kan ik bij jullie gezond afvallen?

Ja, dat kan zeker! De diëtist analyseert jouw voedingspatroon en behoefte en maakt vervolgens een lange termijn plan, zodat je verantwoord gewicht verliest en je voeding volwaardig blijft. De fysiotherapeut of personal trainer kan je helpen meer te gaan bewegen, waardoor je ook fitter en energieker wordt.

Wat kost een kennismakingsgesprek coaching?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Voor coaching is het belangrijk om te onderzoeken of er een wederzijdse klik is. Dit gesprek duurt 45 minuten en is ook korter dan een coachgesprek. We gaan dan kijken of je bij mij op de juiste plek bent voor jouw vraag.

Vindt er bij de bekkentherapeut inwendig onderzoek plaats?

De bekkentherapeut brengt de klacht en de hulpvraag uitgebreid in kaart. Bij het vermoeden van een bekkenbodemprobleem kan er, met toestemming, uitwendig een onderzoek van de bekkenbodem plaatsvinden. Dit gebeurt met de onderkleding aan. Er zal geen inwendig onderzoek plaatsvinden.

Moet ik al sporten om een afspraak bij de sportgerichte fysiotherapeut te kunnen maken?

De sportgerichte fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of al sport. Iedereen is welkom bij de sportgerichte fysiotherapeut.