Leefstijl & voeding

Leefstijl & voeding

Het is algemeen bekend dat een gezonde leefstijl, zoals goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, bijdraagt aan zowel fysiek als mentaal welzijn. Een gezonde leefstijl gaat verder dan starten met meer bewegen. Het is het structureel aanpassen van vastgeroeste gewoontes om een duurzame oplossing te vinden die bij jou past.         

Wil je stappen zetten in het verbeteren van je leefstijl? Binnen het PMC-Harkstede werken we samen om jou te helpen je leefstijl te verbeteren. Hieronder volgt een opsomming van therapieën en trainingen, die helpen bij het verbeteren van jouw leefstijl. Ook is er binnen ons team speciale aandacht voor leefstijl en voeding voor, tijdens en na de zwangerschap.

Diëtetiek voor een gezonde leefstijl

Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging dragen bij aan een goede lichamelijke gezondheid. Dit versterkt het immuunsysteem, vermindert het risico op chronische ziekten en bevordert de algehele vitaliteit. Een goed eetpatroon kan je langer gezond houden. Maar wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Elk lichaam is uniek. Hoe pak je dat aan?

Om veranderingen in je leefstijl door te voeren kan onder andere een diëtist samen met jou kijken naar wat voor jou van toepassing is en waar jij baat bij hebt. Je krijgt een voedingsadvies op maat, welke aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Orthomoleculaire therapie voor een gezonde leefstijl

De kerngedachte achter orthomoleculaire therapie is dat gezondheidsproblemen kunnen ontstaan uit een tekort aan of een disbalans in specifieke stoffen in het lichaam. Deze benadering streeft naar het herstellen van de optimale balans in het lichaam door de juiste voedingsstoffen en prikkels aan te bieden, terwijl onnodige stoffen en prikkels worden vermeden. Hierdoor wordt het gezond functioneren van het lichaam hersteld.

Binnen de orthomoleculaire therapie doen we dan ook niet aan symptoombestrijding, maar kijken we naar mogelijke oorzaken van klachten en het ervaren van disbalans. We kijken hoe je lichaam kan herstellen met gezonde voeding en beweging. Dit doen we in eerste instantie door middel van voeding. Lukt het niet direct met voeding, dan kijken we hoe we het kunnen aanvullen met supplementen. De orthomoleculair therapeut kan maatwerk bieden op het gebied van voeding en leefstijl.

Beweging en sport voor een gezonde leefstijl

Lichamelijke activiteit heeft niet alleen positieve effecten op het lichaam, maar ook op de geest. Er is geen wondermiddel naar een lang en gezond leven. Wil je gezond oud worden? Wil je meer uit het leven halen zonder je gelijk uitgeblust te voelen, en verlang je naar een sterk en fit lijf? Dit gaat niet zonder training of intensieve beweging.

Binnen het PMC-Harkstede is het mogelijk om personal training en groepslessen te volgen. Rekening houdend met je fysieke situatie en persoonlijke wensen werk je middels een gericht plan samen aan een gezond en krachtig lijf.

Coaching en mindfulness voor meer balans

We zijn zo gewend aan onze vaste gewoontes en patronen, het valt vaak niet mee om dit te veranderen. Coaching en mindfulness kunnen je helpen om met kleine veranderingen het verschil te maken en zo meer balans in je leven te ervaren.

Een coach helpt je van intake naar een begeleidingsplan met doelstellingen op het gebied van gezondheid en een vitaal leven. Daarbij kijken we naar factoren als stress, grenzen stellen, beperkende dan wel helpende overtuigingen, inzicht en bewustwording van jouw kracht en valkuilen. Alles staat in dienst van de beweging naar jouw gezonde leefstijl.

Voetreflexologie ter versterking van je gezonde leefstijl

Voetreflextherapie is een therapievorm die al lang wordt gebruikt. Het gaat ervan uit dat jouw hele lichaam, door middel van reflexpunten, weerspiegeld wordt op de voeten.

Met het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd, waardoor bij mogelijke klachten herstel op een natuurlijke en milde wijze wordt bevorderd. Voetreflexologie is geschikt bij allerlei klachten. Op basis van jouw doelen, wensen en leefsituatie wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Samen kijken we naar wat voor jou haalbaar is.

Leefstijl en voeding voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde leefstijl vergroot je kans op zwangerschap en draagt bij aan de gezondheid van jou en je baby. Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent, is jullie toekomstige kind zich al volop aan het ontwikkelen. Gedurende deze spannende eerste fase worden alle organen aangelegd en is de baby extra kwetsbaar.

Een gezonde leefstijl, van zowel vader als moeder, heeft een positieve invloed op een gezonde zwangerschap en de ontwikkeling van het kindje. Heb je vragen over wat dit in jouw geval betekent? De verloskundigen betrokken bij het PMC-Harkstede helpen jullie graag. Naast een gesprek met een van de verloskundigen is een specifiek consult met een diëtist of orthomoleculair therapeut mogelijk.

Wil je hulp bij het behalen en behouden van een gezonde leefstijl?

Neem voor meer informatie contact op met een van onderstaande deskundigen:

Susan Hooiveld-Volkers

Susan Hooiveld-Volkers

Coaching

Teun Tammens

Teun Tammens

Personal training

Jacqueline Hensens

Jacqueline Hensens

Voetreflexologie en orthomoleculaire therapie

Maxime Ribberink - verloskundige-verloskunde

Maxime Ribberink

Verloskunde

Jolanda Traas

Ellen Vreugdenhil

Verloskunde