Maxime Ribberink – verloskundige

Wie ben ik

Ik ben Maxime Ribberink en ik werk sinds 2019 als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Midden-Groningen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, vrienden op te zoeken, andere landen te bezoeken, te zweefvliegen en te padellen. En een avondje lekker op de bank met onze katten een film te kijken is soms een heerlijk ontspan moment tussen de drukte door.

Achtergrond

Ik ben verloskundige geworden, omdat dit werk elke dag anders is en ik graag zorg voor anderen. Als verloskundige mag ik elke werkdag nieuwe mensen ontmoeten en samen met hen ontdekken welke vorm van zorg het beste bij hen past. Zo kan ik passende zorg bieden in, vaak, één van de mooiste periode van mensen hun levens. Mijn vakkennis heb ik inmiddels uitgebreid met een pre-master zorg ethiek en beleid en echoscopie in de verloskunde. Tot slot help ik vrouwen met het vinden van een passend anticonceptiemiddel.

In 2022 kreeg ik de kans om het maatschap van onze verloskundigenpraktijk te komen versterken. Buiten de praktijk ben ik actief in de verenigingsraad van ons beroepspensioenfonds en in de Martini geboortegroep.

Klachten en hulpvragen

Vrouwen kunnen bij mij terecht voor begeleiding in de zwangerschap, bij de bevalling en in het kraambed. Tijdens deze periode maak ik indien nodig echo’s om in te schatten of en hoe ver iemand zwanger is en de mate van groei van de baby in te schatten.

Omdat ik mijn vak heb aangevuld met verschillende cursussen op het gebied van anticonceptie. Komen vrouwen vaak bij mij die gecounseld willen worden over de verschillende anticonceptie methodes en de eventueel daarop volgende plaatsing van een spiraaltje of implanon. Bij een ongewenste zwangerschap kan ik vrouwen ook helpen met noodanticonceptie of samen met hen in gesprek gaan over de wenselijkheid van de zwangerschap.

Dit geldt niet alleen voor vrouwen die al bij ons bekend zijn, omdat wij ze hebben mogen begeleiden in een eerdere zwangerschap, maar voor elke vrouw in haar vruchtbare periode, die meer zou willen weten over een passende anticonceptie methode.

Contact

Voor het maken van een afspraak of heb je een minder dringende vraag dan kun je op werkdagen bellen met onze assistente Inge 0598-392786 van 09-14 uur. Mailen kan ook assistente@vpmg.nl.

Bevallingen, acuut opkomende klachten of andere onverwachte zaken laten zich niet plannen en komen voor op elk moment van de dag en de week. Daarom zijn we 24 uur per dag bereikbaar via ons spoednummer 06-53941766.

We hebben avondspreekuren, ook in Harkstede en beiden ook zorg aan cliënten in Meerstad, Engelbert, Middelbert.

Ik hoop je te ontmoeten!

Maxime Ribberink - verloskundige-verloskunde

Contact