Floor Wijmans – diëtist en voedingsdeskundige 

Wie ben ik

Ik ben Floor Wijmans, diëtist en voedingsdeskundige. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool Voeding en Diëtetiek. Als diëtist ben ik gespecialiseerd in ziekte gerelateerde voedingsvragen, daarmee onderscheid ik mij van voedingscoaches of gewichtsconsulenten.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de horeca. Ik heb jarenlang als kok gewerkt, maar ik miste diepgang en wou meer betekenis in mijn werk. Als diëtist kan ik mijn kennis vanuit de praktijk combineren met de theorie waardoor ik praktische adviezen kan geven, bij gezondheid en ziekte.

Vanaf oktober 2023 ben ik mijn eigen praktijk begonnen en heb mij verbonden aan PMC-Harkstede. Vaak is een behandeling bij mij van korte duur, omdat ik jou kan voorzien van praktische adviezen waar jij zelf mee aan de slag kunt.

Weten en doen is een ander verhaal. Voor de een is het toepassen van aanpassingen makkelijker dan voor de ander. Het veranderen van gedrag of gewoontes kan erg lastig zijn. Ook om dit vol te houden kan soms een uitdaging zijn. Bij een terugval kan dit als falen worden ervaren. Als diëtist kan ik jou begeleiden op het gebied van gedragsverandering. Of ik kan fungeren als ”stok achter de deur”. Door periodiek een  lichaamsmeting uit te voeren waarin jouw vetpercentage en spiermassa in kaart worden gebracht krijg jij inzicht in jouw resultaten.

Klachten

   • Ongewenst gewichtsverlies
   • Overgewicht
   • Verhoogd cholesterol
   • Verhoogde bloeddruk
   • Maag- en/of darmklachten
   • Diabetes
   • Vermoeidheid
   • Stress/ burn-out

Als je een kinderwens hebt of zwanger bent, kun je met vragen zitten rondom voeding. Wat hebben jij en je kindje nodig? Wat mag je wel, wat mag je niet? Mag je wel of niet lijnen tijdens de borstvoeding? Tijdens een consult kunnen wij de algemene adviezen afstemmen op jouw situatie zodat jij en je kindje precies krijgen wat jullie nodig hebben!

Werkwijze

Tijdens een uitgebreid intakegesprek verzamel ik alle relevante gegevens die ik nodig heb om een passend voedingsadvies op te stellen dat aansluit bij jouw behoeftes. Middels een voedingsdagboek maak ik een berekening van jouw voedingsbehoeften. Ik hou rekening met tijd, budget en smaak. Door een advies op maat te maken zorg ik ervoor dat dit advies bij jou past, zodat je het vol kunt houden en je niet het gevoel hebt dat je iets mist. Je wordt fitter, gezonder en sterker, zowel mentaal als fysiek.

Tijdens vervolgconsulten zullen wij samen een plan van aanpak opstellen die wij, waar nodig, kunnen aanpassen zodat jij jouw doel kan behalen.

Tijden

Ik ben elke dinsdagochtend aanwezig in PMC-Harkstede. Ook kan ik aan huis komen als het lastig is om op een dinsdag naar het PMC te komen.

Contact

Heb jij vragen, klachten of wil je even overleggen om te kijken wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op, dan hebben we het erover!

Floor Wijmans

Contact

Website: https://duurzamedietetiek.nl

E-mail: info@duurzamedietetiek.nl

Telefoon: 06-17768192

KP 19104281389