Ellen Vreugdenhil – verloskundige

Wie ben ik

Ik ben Ellen Vreugdenhil, en sinds 2005 verloskundige in de Verloskundigen Praktijk Midden Groningen. Mijn grijs haar met soms een kleurtje is al jaren een kenmerk van mij. Trots ben ik op mijn twee kinderen (1994 en 2003) en het moedergevoel blijft altijd aanwezig. Mijn grootste hobby’s zijn genieten van de natuur in al haar facetten en proberen vast te leggen, wandelen, sporten (HIIT en padel), volleybal coachen en trainen, vrijwilligerswerk, tuinieren, fotografie en ook zeker mijn verloskundig bestaan.

Achtergrond

Mijn droomwens op het VWO was om gynaecoloog, anesthesioloog of kinderarts te worden, maar het leven liep anders. Als anesthesiemedewerker op de operatie-afdeling en als docent op de hogeschool kwam ineens de opleiding tot verloskundige in 2001 in Groningen. Zo kon ik alsnog mijn droom verwezenlijken. In 2005 studeerde ik af en vond ik mijn plekje in de toen nog genaamde verloskundigen praktijk Hoogezand wat nu VPMG (Verloskundigen Praktijk Midden Groningen) heet.

In de loop van de jaren heb ik mijn vak verder verdiept op het gebied van echoscopie, haptonomie en homeopathie.

Buiten de praktijk ben ik actief in ‘kansrijke start (goede start)’, de Martini GeboorteGroep, het regionale auditteam en Vita (eerstelijns echocentrum). Van kinderwens tot en met de kraamtijd, een bijzondere periode in het leven van ouders, daar deel van mogen uitmaken is en blijft voor mij heel bijzonder. De ultieme uitdaging voor mij is dat te bieden en te geven waar de individuele zwangere en haar omgeving behoefte aan hebben.

Klachten en hulpvragen

Vrouwen kunnen bij mij terecht voor het bespreken van hun kinderwens, de begeleiding van de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd (6 weken) en de bespreking van anticonceptie. Zwangerschapsecho’s en controles vinden plaats in Hoogezand maar iedere twee weken ook in het PMC-Harkstede, waar je mij meestal zult treffen.

Contact

Voor het maken van een afspraak of heb je een minder dringende vraag dan kun je op werkdagen bellen met onze assistente Inge 0598-392786 van 09-14 uur. Mailen kan ook assistente@vpmg.nl.

Bevallingen, acuut opkomende klachten of andere onverwachte zaken laten zich niet plannen en komen voor op elk moment van de dag en de week. Daarom zijn we 24 uur per dag bereikbaar via ons spoednummer 06-53941766.

We hebben avondspreekuren, ook in Harkstede en beiden ook zorg aan cliënten in Meerstad, Engelbert, Middelbert.

Ik hoop je te ontmoeten!

Ellen Vreugdenhil

Contact