Carine Tonnis – sport- en bekkengerichte fysiotherapeut en Symbionttrainer

Wie ben ik

Ik ben Carine Tonnis. Met mijn gezin woon ik in Helpman. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om concerten en festivals te bezoeken. Ook ga ik graag hardlopen of wielrennen of vind je mij in de sportschool voor een krachttraining.

Achtergrond

In 2008 heb ik mijn opleiding Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool te Groningen afgerond. In de jaren daarna heb ik mij gespecialiseerd in orthopedische revalidatie bij lichamelijke pijnklachten aan gewrichten, spieren en pezen. Ook ben ik gespecialiseerd in sportspecifieke klachten. In 2023 heb ik de opleiding tot bekkentherapeut afgerond. Na ruim 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut draag ik nog graag elke dag bij aan het welzijn van mijn klanten. Iemand van zijn klachten af helpen, fitter zien worden of weer dagelijkse handelingen kunnen uitvoeren maken dat ik mijn werk met veel plezier uitvoer.

Klachten

      • Orthopedische revalidatie: nieuwe heup, nieuwe knie of een nieuwe voorste kruisband.
      • Sportspecifieke klachten: een verzwikte enkel, knieblessures, tenniselleboog of hamstringblessure.
      • Bekkentherapie: bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, bekkenpijn, incontinentie, verzakkingsklachten of weer sporten na je bevalling.

Werkwijze

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil ik graag weten wat je klachten zijn. Zo kan ik vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, gaan we samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Ook wil ik graag weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? In overleg met jou onderzoek ik lichaamsdeel waar je last van hebt, en bekijk welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Bij bekkentherapie zal er geen inwendig onderzoek plaatsvinden.

Behandeling

Als ik een diagnose heb gesteld, bespreek ik samen met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Afhankelijk van de klacht en hoe lang je al last hebt bespreken we samen de mogelijkheden en het aantal behandelingen wat nodig is om je doel te behalen.

Tijden

Maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Tevens is een afspraak op dinsdagavond tussen 18.00 uur en 21.00 uur mogelijk.

Contact

Als je jezelf herkent in bovenstaande klachten, laat een bericht achter of neem rechtstreeks contact met mij op: 06-14290238.

Carine Tonnis - Fysiotherapeut gespecialiseerd in bekkentherapie, sportgerichte therapie en bio-elektrische revalidatie (symbiont)

Contact